Human Being


En aquesta entrada us explicarem que és un ésser humà i quines són les seves característiques, que tot i pertànyer a aquest grup d'éssers vius no en sabem gaire sobre el tema.

Homo sapiens és una espècie de l'ordre dels primats pertanyent a la família dels homínids. Es caracteritzen per la postura erecta i la locomoció bípeda; alta destresa manual i ús d'eines pesades en comparació amb altres animals; i una tendència general cap a cervells més grans i complexos.
Els éssers humans posseeixen capacitats mentals que els permeten inventar, aprendre i utilitzar estructures lingüístiques complexes, lògiques, matemàtiques, escriptura, música, ciència, i tecnologia. Els humans són animals socials, capaços de concebre, transmetre i aprendre conceptes totalment abstractes.
Les restes més antigues d'Homo sapiens es troben al Marroc amb 315 000 anys. L'evidència més antiga de comportament modern són les de Pinnacle Point (Sud-àfrica) amb 165 000 anys.
Pertany al gènere Homo que va ser més diversificat i, durant l'últim milió i mig d'anys incloïa altres espècies ja extintes. Des de l'extinció de l'Homo neanderthalensis, fa 28 000 anys, i l'Homo floresiensis fa 12 000 anys (debatible), l'Homo sapiens és l'única espècie coneguda del gènere Homo que encara perdura.
Filosòficament, l'ésser humà s'ha definit i redefinit a si mateix de nombroses maneres a través de la història, atorgant d'aquesta manera un propòsit positiu o negatiu respecte de la seva pròpia existència. Hi ha diversos sistemes religiosos i ideals filosòfics que, d'acord a una diversa gamma de cultures i ideals individuals, tenen com a propòsit i funció respondre algunes d'aquestes interrogants existencials. Els éssers humans tenen la capacitat de ser conscients de si mateixos, així com del seu passat; saben que tenen el poder de planejar, transformar i realitzar projectes de diversos tipus. En funció a aquesta capacitat, han creat diversos codis morals i dogmes orientats directament al maneig d'aquestes capacitats. A més, poden ser conscients de responsabilitats i perills provinents de la natura, així com d'altres éssers humans.

Aquí tenim un vídeo que parla de l'evolució de l'ésser humà (en anglès)


Aquí observem un segon vídeo que explica que és un ésser humà de manera filosòfica (en anglès)

Comments